Vegetariánská a veganská bistra u nás rostou jako houby po dešti, a není divu. Stále více lidí si uvědomuje, že je vege strava nejen zdravá a chutná, ale také etická a šetrná k životnímu prostředí. Vegetariánská restaurace Praha 1, mající název GreenTable, se specializuje na vegetariánské pokrmy, jejichž ingredience pocházejí od lokálních pěstitelů a prodejců.
Kvalita a čerstvost na 1. místě
Téměř každá vegetariánská restaurace si zakládá na kvalitě a čerstvosti, GreenTable není výjimkou. Svým hostům nabízejí jídla uvařená z kvalitních a čerstvých surovin, které pocházejí od místním pěstitelů a prodejců. Nakupování od lokálních pěstitelů a prodejců jim umožňuje získat čerstvé a sezónní suroviny přímo z regionu, což může přinést lepší chuť a výživovou hodnotu jídel.
Menší ekologický otisk a chutné pokrmy
Nakupování od lokálních dodavatelů znamená snížení ekologického otisku. Potraviny nemusí cestovat dlouhé vzdálenosti, což snižuje emise skleníkových plynů spojené s dopravou. Tím se snižuje negativní dopad na životní prostředí.
Šetrnost k životnímu prostředí
Je již všeobecně známo, že průmyslové velkochovy jsou nešetrné k životnímu prostředí. Chov zvířat spotřebovává velké množství vody, půdy, energie, ale také přispívá k tvorbě skleníkových plynů a odlesňování. Vege strava má menší ekologický otisk, protože rostlinná výroba potravin obecně vyžaduje méně zdrojů a produkuje méně emisí. Vegetariánská restaurace Praha si zakládá na svém, co nejmenším dopadu na životním prostředí.
Znalost zdroje a jeho produktů
Spolupráce s lokálními pěstiteli a prodejci umožňuje vege bistrům mít lepší přehled o původu potravin a jejich výrobním procesu. To poskytuje větší transparentnost a důvěru mezi bistrem a zákazníkem ohledně kvality a etických standardů.